...to tě posílí...a co by to bylo za život, kdyby si člověk nemoh postěžovat :)

Tahle země...

13. 3. 2009 17:54

To se zase vrací jaro...(kolikrát jsem tuhle větičku hulákala na koncertech KSV spolu s ostatníma pařícíma fanouškama...a budu hulákat znova..třeba za tejden;))

Vážení, dneska jsem jela domů vlakem. Pravda-to se jeví jako nic neříkající událost. Ničím neobvyklá (až na to, že už zase zdražily jízdenky, ČD je skutečně černá díra, kam peníze padaj a padaj, ale nic konstruktivního se neděje, grrr). Jenže...za těch 14 dní, co jsem nebyla doma, se toho po cestě spousta změnila.

Hlavně voda. Voda je všude. Ledovcově zelená, kalně hnědá, když vysvitne slunce, tak i stříbřivá, nebo dozlata, mokrá, studená a sněhová. To máte tak, když jezdíte vlakem podél Sázavy a jiných toků.

V Havl. Brodě jsem přesedla na Salamandra a se zatajeným dechem čekala, jestli operace Jaro byla zahájena už i v našem okolíčku. Dojeli jsme do Břevnice (zastávka na znamení) a sníh nikde. Navíc vláček vždycky zastaví před zahrádkou jednoho domku, takže během těch chvilek, kdy někdo na znamení vystupuje, můžete obdivovat sněženky a bledule, krokusy a krtince na zahrádce. Při větším štěstí třeba i to, jak si uvnitř dávaj kafe.

Rozkolíbali jsme se dál, směr Rozsochatec a já se děsně těšila na potůčky. Totiž, kolem Rozsochatce jsou takový divný louky, a v nich teče potůček, hrozně zvláštním způsobem. Má neuvěřitelný zákruty a děsně dobře se na něj z vlaku kouká. Tentokrát, jak byla velká voda, potůček tekl všema možnejma směrama, jen ne svým korytem, a docela drsně si to zkracoval a zrovňoval.

Chvíli padaly kroupy, chvíli svítilo slunce, chvíly se valily těžký mračna a mně v tom vlaku bylo moc dobře. Všechno hnědý a mokrý, ale jakmile zasvitne slunce, změní se pohled na demonstraci všech zemskejch pokladů a drahokamů. A i to zamračeno má svý klady...všechno je divoký a zaslibující...

Jup, to jsem se rozepsala...pokud vím, psala jsem něco podobnýho zhruba před rokem. Asi to bude tím, že mě to tady nepřestává udivovat a ohromovat. Narozdíl od toho cvoka, co s ním včera byla beseda na ETF, Vojtíšek ho pozval. A tenhle vůdce Centra triumfální víry tak nějak prohlásil, že jako nemá nic proti Zemi, ale ono je to stejně jedno, vždyť tahle země pomine a shoří a bude nová země a nový nebe, takže proč se zabejvat nějakou ekologií a podobnejma výmyslama. Eh?

:D

Zobrazeno 1208×

Komentáře

Eleeshebat

ad tomes a majestic: vy jste dvojčata nebo co??

fisk

No jo, Kozohorský je popuálární i u našeho Jendy.... Taky u nás mládežníků tím videem Boží království vaří vyvolal bouřlivé ovace..... Smích prodlužuje život....Nechápu, jak takový magor vůbec může někoho přitáhnout k ,,víře"! Dělá nám křesťanům jenom ostudu!

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková