...to tě posílí...a co by to bylo za život, kdyby si člověk nemoh postěžovat :)

Byrokracie-metla lidstva

24. 9. 2008 11:14

Tvrdím to už víc než 10 let...A neustále se v tom utvrzuju...

Nikoliv alkohol, nebo drogy, nebo muži (:-*), ale byrokracie způsobuje nejvíce utrpení na světě...

Nevím, jestli někdo z vás pobírá sirotčí důchod, pak byste měli asi stejný zkušenosti...nemůžu se o tom nerozepsat, protože mě to fakt jebe, a dokonce se mi o tom celou noc zdálo. Čert aby vzal JUDr. Klikovou...

No, prostě, s vědomím toho, že budu muset v září potvrdit úřadu, že stále ještě studuju, zařídila jsem si zápis co nejdřív, zajistila potvrzení o studiu a čekala, až se ozvou. To taky udělali. Minulej tejden mi přišel dopísek s formulářem; vyplnit a obratem poslat zpátky. Pečlivě jsem vyplnila, skvostně připojila svoje nádherné potvrzení o studiu a hned druhý den běžela na poštu odeslat jej nazpátek.

Včera mi přišel dost nechutnej dopis od tý krávy Dáši, že mi odnímaj sirotčí důchod, protože nejsem student. A že se proti tomu nedá nic dělat, maximálně na ně podat žalobu. Celej dopis byl psanej v nepřátelským a arogantním duchu...To samý přišlo samozřejmě i mým bratrům, který potvrzení podávali dokonce už na začátku září. No, tak hledám telefon na JUDr. Klikovou, která ten osudnej dokument pdepsala....na netu najdu číslo na vrátnici, tam mě přepojej na její číslo, tam obsazeno, tak zpátky na vrátnici, číslo mi nadiktujou, a prej:zkuste to později.

Zkoušela jsem to dva dny. Celej včerejšek a dneska taky. Nikdo to nebral. Celá nešťastná jsem šla na Městskej úřad, odbor sociální péče, ať o mě pečujou, že si nevím rady. Paní byla sice nesmírně milá, ale poslala mě do HavlBrodu. Tsss. Tak jsem opět hledala číslo...do HavlBrodu jsem se dovolala, dokonce i pánovi, co nám ty sirotčáky zřizoval (navíc máme štěstí, je to evangelík, a bejvalá tátova ovečka....:)). Pán mě uklidnil. že se to stává. Ale co mě rozsekalo nejvíc, byla jeho věta:

"No, víte, do Prahy se nedovoláte. Tam se nedovoláme ani my. To je takovej kolos. Tam nikoho nepustěj. Jo a co se týče těch dopisů, oni to maj připravený předem, každýmu posílaj, že ztratil nárok, protože nestuduje. Vůbec je nezajímá, jestli už od něj dostali potvrzení nebo ne. To až pozdějc začnou zpracovávat. A pak vám přijde další dopis, že vám to zase přiznávaj..."

Vidíte v tom někdo nějakou logiku, propána?? Úřád nejdřív pošle žádost o potvrzení, posléze ale všem pošle rozhodnutí o zrušení (doporučeně), aby následně všem poslal zase rozhodnutí o přidělení...A mezitím samozřejmě dva měsíce nedostanete nic, živte se, jak chcete. Když si vezmu, kolik je stojí doporučenej dopis..a kolik peněz jsem kvůli tomu protelefonovala, tak si říkám, že ta šelma 666 je Úřad. Polyká nenasytně všechno a je mu úplně jedno, co se děje. Nikdo ho nemůže přemoct...

Však určitě spoustě z vás sebrali v lednu přídavky na děti, že? Takový pěkný dáreček...A logika toho všeho? Protože před dvouma rokama vydělávali tvoji rodiče tolik a tolik, sebereme ti přídavky. To, že jeden z rodičů ti umřel a druhej odešel do důchodu a nemáš na chleba, to nás vůbec nezajímá a nikdy zajímat nebude...Přijď si zažádat za dva roky o přídavky...

Ale abych nekřivdila celý státní správě...určitě existujou i příjemní a schopní úředníci a úřednice....pokud jste nějaký potkali, dejte vědět. Ráda se s nima seznámim....

Zobrazeno 2425×

Komentáře

IFS

Jo... později mi došlo, že jako křesťanské platy je u nás možno počítat pouze tabulkové platy státních zaměstnanců duchovních a stydím se .) Tak asi i po skončení TF nějaký čas zůstanu u nekřesťanského platu geodeta ve státním :)

fisk

No jo, ale někteří úředníci tam jsou fakt jenom, aby tam byli, případně aby terorizovali nebohé občany...
Já bych třeba udělala průvan v peněžence poslancům....Ti jenom sedí, spí, čtou noviny, baví se mezi sebou, jsou na netu, nebo tam pro jistotu vůbec nepřijdou.Do továrny s nima za minimální mzdu!

Zobrazit 31 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková